Van grijs naar groen: 2.000 zonnepanelen op Warehouse D.J. Middelkoop & Zn.

Als bedrijf invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zonder dat u er veel voor hoeft te doen en zonder dat het veel kost. Of beter nog: het levert juist geld óp. Dat dit mogelijk is, bewijst D.J. Middelkoop & Zn. Op het dak van het warehouse van de logistiek dienstverlener liggen sinds kort meer dan tweeduizend zonnepanelen. Samen wekken zij een vermogen op van 580kWp.

D.J. Middelkoop en Zn. ging hiervoor een samenwerking met Sunbound aan. Onze ambitie is om in vijf jaar tijd 135 megawatt aan groene energie op te wekken. Zó dragen wij concreet bij aan het behalen van de doelstellingen in het Energieakkoord 2020. En geven wij vorm aan de ingezette maatschappelijke transitie naar duurzame energie.

 

15 JAAR LANG ONDERHOUDSVRIJ

Op het dak van het warehouse zijn niet alleen zonnepanelen geplaatst. Ook heeft Sunbound het gehele dak vervangen. Dit sluit onderhoudswerkzaamheden hieraan uit voor de komende vijftien jaar.

Rob Middelkoop, directeur van D.J. Middelkoop & Zn. vertelt: "Wij zijn samen een traject ingegaan en zijn enthousiast over Sunbound. Zij zijn flexibel en in staat gebleken om tegemoet te komen aan onze aanvullende eisen. Het warehouse waar de zonnepanelen op liggen is van 2002, dus oudbouw. Wij wilden niet meer investeren in nieuwe dakbedekking. Dat heeft Sunbound gedaan. Daarnaast nemen zij het onderhoud voor hun rekening. Je zou kunnen zeggen: zij wilden graag en wij wilden graag. Daarin hebben we elkaar gevonden. Zij betalen ons jaarlijks voor het gebruik van ons dak en wij besparen bovendien zo’n 10 procent op onze energiekosten.”

De logistiek dienstverlener verbruikt 60 procent van de opgewekte energie voor de eigen bedrijfsvoering. De resterende 40 procent geeft het bedrijf aan het elektriciteitsnet terug. De samenwerking tussen D.J. Middelkoop & Zn. en Sunbound is afgesloten voor vijftien jaar.

Lees de volledige case

De resultaten

 • >2000 

  Zonnepanelen geplaatst 

 • 10%

  Energiekostenbesparing

 • 15 jaar

  Onderhoudsvrij

Logo

Over de opdrachtgever

D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep BV is  uw logistiek partner uit de regio Schiphol/Haarlemmermeer die een totaalpakket aan diensten biedt. Met kwaliteit en betaalbaarheid als belangrijkste speerpunten, vervoeren wij uw zendingen altijd volgens afspraak en tegen scherpe tarieven. Omdat markt en economie continue en steeds sneller vragen naar het inspelen op veranderingen is flexibiliteit van uw vervoerder geen pré, maar een voorwaarde!

Zonnepanelen voor uw bedrijfspand? Wij kunnen u helpen!

Ontdek de voordelen

Onze klanten
 • 4e Gymnasium
 • Bouwinvest
 • Koninklijke Dekker
 • Schiphol Amsterdam Airport
 • STC Waalhaven
 • D.J. Middelkoop & Zn.
 • peinemann_logo.png
Onze partners
croonwolter&dros | TBI
switch energy
TBI
ASN Bank
Hollanddak
Loyens & Loeff
Ontvang onze nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven

Whitepaper SUNBOUND

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van SUNBOUND? 

Download onze whitepaper